AURAJOEN WAUHTIAJOT - 15.6.2024

VENEILYTAPAHTUMA KLASSISILLE RUNABOUTEILLE (‘URHEILUVENEILLE’) PALAA JÄLLEEN LAUANTAINA 15.6.2024 AURAJOKEEN TURUN SYDÄMESSÄ!

Ainutlaatuinen tapahtuma kaikille klassisille urheiluveneille, mahonkiveneille ja ‘lasikuituveneille’, muistoksi 50-luvun klassisesta ‘Aurajoen Wauhtiajot’ -veneajosta ja sen legendaarisista kuljettajista!

Ajo ajetaan kahdessa erässä, ennen ja jälkeen lounasajan, ns. paraatiajona Aurajoella, lähtien Kirjastosillan lieppeiltä, ajaen nopeutta nostaen Teatterisillalle. Veneet ajavat ja esitellään yksitellen ajon aikana. Kuulutus on ravintola ‘Niskan’ edessä ‘Kristiinankadun’ päässä, jossa myös lounaan aikainen ‘varikko’, jossa yleisö pääse tutustumaan veneisiin.

Concours-palkinnot jaetaan lounaan/illallisen (ilm. myöhemmin) aikana oman luokkansa parhaille (jos sellaisia veneitä on paikalla):
Paras “klassinen mahonki” runaboutti.
Paras “klassinen lasikuituinen varhaismalli”.
Paras nykyaikainen “replika”/”ajanhenkinen” mahonki-runabout.

TIEDUSTELUT JA LOUNAS- JA ILLALLISVARAUKSET, SOITTAKAA TAI LÄHETÄ SÄHKÖPOSTIA (ilmoittautumislinkki avautuu ‘concours.fi’-sivuille huhtikuun aikana):
Antti Wihanto: 040-551-9841, antti@wihanto.com

YKSITYISKOHTAINEN AIKATAULU ILMOITETAAN HUHTIKUUN AIKANA!

OHJEET VENEILIJÖILLE
Pienemmät veneet voivat käyttää aivan uutta venepaikkaa aivan sataman vieressä Ruissalon Telakalla (entinen Turun Veneveistämö) Ruissalon saarella. Se sijaitsee Hevoskarintien päässä Ruissalon saaressa (Turku).
Perävaunut voi jättää (lukittuna) päiväksi venelaiturin parkkipaikan viereen.
Tietoa muista läheisistä venepaikoista (pidemmät/syvemmät), joissa on lukittu ja vartioitu piha: “BT Marina” (Juha: 040 535 4090) Hirvensalon saarella on aina ollut erittäin avulias, ja sijaitsee myös kätevästi!!! ERITTÄIN SUOSITELTAVAA!!!
Myös nosturia voi tilata pyydettäessä Forum Marinumin merenkulkumuseolle (satamassa, ‘Linnankadulla’, full riggerin ‘Suomen Joutsenen’ vieressä), järkevällä jaetulla kustannuksella käyttäjien kesken, jos kysyntää syntyy riittävästi!

Veneet voivat ajaa myös sunnuntain autokilpailuun meriteitse (hyvin lähellä, Harjattulan kartanolla ja golf-kentällä Kakskerrassa), ja ne voi jättää päiväksi Harjattulassa olevaan laituriin. Kannustaisin myös monia ottamaan veneet trailerilla ja esittelemään ne pyörillä sunnuntain concours-tapahtumassa! Tämä tarjoaisi monelle ensinäkökulman tällaisiin runaboutteihin ikinä!


Hotellijärjestelyjä varten soittakaa (rajoitettu varauskiintiö koodilla “concours”, varaus päättyy toukokuun lopussa!): TOK/Sokos Hotels: 010-786 4000.

Veneiden yöpymisjärjestelyt: ota yhteyttä Juhaan ‘BT Marina’ kuten edellä!. Sunnuntain tapahtumapaikka Kakskerta on myös hyvä parkkipaikka (n. 35 min ajomatka hotelleista)!